Jak podkręcić na turbinie??

Zmiany wizualne i mechaniczne 605-tki

Moderatorzy: cervantesj., lisiu, domel

Arturro
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 287
Rejestracja: 17 cze 2007, 13:47
Lokalizacja: my sie znamy?

Jak podkręcić na turbinie??

Postautor: Arturro » 23 lip 2007, 16:39

Potrzebuje fachowej porady jak podkrecic turbine w dieslu 2.1 ????
Peugeot 605 2.1 SRDT

Awatar użytkownika
lisiu
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 328
Rejestracja: 16 paź 2005, 17:26
Lokalizacja: sie biorą dzieci
Kontaktowanie:

Postautor: lisiu » 23 lip 2007, 19:50

daj foto turbiny to powiem gdzie masz wstawić zwężke
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta

Arturro
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 287
Rejestracja: 17 cze 2007, 13:47
Lokalizacja: my sie znamy?

Postautor: Arturro » 23 lip 2007, 21:11

noo kurde zeby zrobic foto to nie tak prosto-trzabvy chyba pol elementow wykrecic zeby sie do niej dostac :oops:
Peugeot 605 2.1 SRDT

Awatar użytkownika
lisiu
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 328
Rejestracja: 16 paź 2005, 17:26
Lokalizacja: sie biorą dzieci
Kontaktowanie:

Postautor: lisiu » 23 lip 2007, 21:31

mam doby patent, koszt ok 8 zł ale potrzebuję zdjęcie żeby pokazać co, gdzie jak...
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta

Awatar użytkownika
MaT_ds
Poznaje 605
Poznaje 605
Posty: 101
Rejestracja: 21 kwie 2007, 14:31
Lokalizacja: Słupsk
Kontaktowanie:

Postautor: MaT_ds » 24 lip 2007, 16:21

o co chodzi ? ja wykrecilem turbine w jeden dzien... oczywiscie sie na gimnastykowalem ale poszlo ... normalnie zdjac wydech + poodkrecac wszystkie elementy dochodzace do turbiny lub w pozniejszym etapie odkrecac przeowdy ktore beda przeszkadzac :] POZDRAWIAM ;]

Awatar użytkownika
lisiu
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 328
Rejestracja: 16 paź 2005, 17:26
Lokalizacja: sie biorą dzieci
Kontaktowanie:

Postautor: lisiu » 24 lip 2007, 18:48

trzeba wstawić zwężkę w pewien przewód,aby oszukać weste gate przez co podnieść ciśnienie doładowania
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta

Awatar użytkownika
FARNIR
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 289
Rejestracja: 16 paź 2005, 12:50
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: FARNIR » 24 lip 2007, 20:25

lisiu ty to masz leb :idea:
Jak bede mial chwile to pobawie sie u siebie (mam nadzieje ze sie nic nie przegrzeje) :lol:

Awatar użytkownika
lisiu
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 328
Rejestracja: 16 paź 2005, 17:26
Lokalizacja: sie biorą dzieci
Kontaktowanie:

Postautor: lisiu » 24 lip 2007, 20:39

nic nie nie przegrzeje, dajcie mi foto turbiny z podłączonymi wężykami to opisze dokładnie co i jak

tyczy sie to również 2.0T w benzynie
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta

Awatar użytkownika
MaT_ds
Poznaje 605
Poznaje 605
Posty: 101
Rejestracja: 21 kwie 2007, 14:31
Lokalizacja: Słupsk
Kontaktowanie:

Postautor: MaT_ds » 25 lip 2007, 11:47

jaka zwezke!? o co kaman ... moze ja zle wybebeszylem stara turbine i wsadzilem nowa ... :( ?

Awatar użytkownika
lisiu
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 328
Rejestracja: 16 paź 2005, 17:26
Lokalizacja: sie biorą dzieci
Kontaktowanie:

Postautor: lisiu » 25 lip 2007, 12:55

kurcze bez zdjęcia ciężko mi to wytłumaczyć
przy turbinie masz taki cięki wężyk w którym już fabrycznie jest zwężka, wystarczy pokombinować z jej rozmiarem i już oszukujemy weste gate
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta

Arturro
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 287
Rejestracja: 17 cze 2007, 13:47
Lokalizacja: my sie znamy?

Postautor: Arturro » 11 paź 2007, 15:04

Obrazek

Obrazek

oto zdjęcia turbiny LISIU :razz: to teraz powiedz co gdzie trzeba "zwezyc"
Peugeot 605 2.1 SRDT

Awatar użytkownika
lisiu
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 328
Rejestracja: 16 paź 2005, 17:26
Lokalizacja: sie biorą dzieci
Kontaktowanie:

Postautor: lisiu » 12 paź 2007, 12:22

nie chce cie zmartwić ale niestety nic z tego;/ widzę że dieslowksa turbina nie ma tego układu w którym reguluje się cisnienie;/
jak by ktoś miał fotkę turbawki od 2.0 T, tam powinno byc to na 99%
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta

Awatar użytkownika
pug405ref
Wlasnie sie zarejestrowalem
Wlasnie sie zarejestrowalem
Posty: 9
Rejestracja: 09 sty 2007, 13:03
Lokalizacja: Malbork

Postautor: pug405ref » 12 paź 2007, 14:00

w 2.0 turbo można zalożyć zawór MBC na Allegro można kupić za 75 zł . Montuje się na wężyku między elektrycznym zaworem sterującym turbo a wastegate . nim można wyregulować przy jakim ciśnieniu ma zadziałać wastegate . Ja mam zalożone coś takiego u siebie i jest :lol: . suszarka ciągnie od samego dołu i dopiero przy 0.7 bar zaczyna działać wastegate . Tylko najlepiej mieć założony tak jak ja wskażnik doładowania bo inaczej można narozrabiać . Po pierwszym założeni i rozkręceniu zaworka turbo pompowało ponad 1,0 bar . :evil:

http://www.allegro.pl/item254847831_man ... t_mbc.html
NO PUG NO FUN !!

yeti
Mieszkaniec forum
Mieszkaniec forum
Posty: 1446
Rejestracja: 20 paź 2004, 12:08
Model: Picasso,Partner
Imię: Paweł
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontaktowanie:

Postautor: yeti » 12 paź 2007, 19:37

No kurde,ale mnie nabrałeś z tym robakiem !!!!! :lol:
yeti

Awatar użytkownika
lisiu
Pomagam innym
Pomagam innym
Posty: 328
Rejestracja: 16 paź 2005, 17:26
Lokalizacja: sie biorą dzieci
Kontaktowanie:

Postautor: lisiu » 12 paź 2007, 22:33

pug405ref pisze:w 2.0 turbo można zalożyć zawór MBC na Allegro można kupić za 75 zł . Montuje się na wężyku między elektrycznym zaworem sterującym turbo a wastegate . nim można wyregulować przy jakim ciśnieniu ma zadziałać wastegate . Ja mam zalożone coś takiego u siebie i jest :lol: . suszarka ciągnie od samego dołu i dopiero przy 0.7 bar zaczyna działać wastegate . Tylko najlepiej mieć założony tak jak ja wskażnik doładowania bo inaczej można narozrabiać . Po pierwszym założeni i rozkręceniu zaworka turbo pompowało ponad 1,0 bar . :evil:

http://www.allegro.pl/item254847831_man ... t_mbc.html



o to samo mi chodziło, tylko moje rozwiazanie jest tańsze- kupujesz dysze do migomatu za 1zł i też podwyższasz cisnienie :razz:
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta


Wróć do „Tuning”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości