Forum użytkowników Peugeot'a 605

To my jesteśmy instrukcją obsługi
Dzisiaj jest 23 lis 2014, 22:00

Strefa czasowa UTC




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: 23 lip 2007, 14:39 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym

Rejestracja: 17 cze 2007, 11:47
Posty: 287
Lokalizacja: my sie znamy?
Potrzebuje fachowej porady jak podkrecic turbine w dieslu 2.1 ????

_________________
Peugeot 605 2.1 SRDT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 23 lip 2007, 17:50 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2005, 15:26
Posty: 328
Lokalizacja: sie biorą dzieci
daj foto turbiny to powiem gdzie masz wstawić zwężke

_________________
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 23 lip 2007, 19:11 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym

Rejestracja: 17 cze 2007, 11:47
Posty: 287
Lokalizacja: my sie znamy?
noo kurde zeby zrobic foto to nie tak prosto-trzabvy chyba pol elementow wykrecic zeby sie do niej dostac :oops:

_________________
Peugeot 605 2.1 SRDT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 23 lip 2007, 19:31 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2005, 15:26
Posty: 328
Lokalizacja: sie biorą dzieci
mam doby patent, koszt ok 8 zł ale potrzebuję zdjęcie żeby pokazać co, gdzie jak...

_________________
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 24 lip 2007, 14:21 
Offline
Poznaje 605
Poznaje 605
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 kwie 2007, 12:31
Posty: 101
Lokalizacja: Słupsk
o co chodzi ? ja wykrecilem turbine w jeden dzien... oczywiscie sie na gimnastykowalem ale poszlo ... normalnie zdjac wydech + poodkrecac wszystkie elementy dochodzace do turbiny lub w pozniejszym etapie odkrecac przeowdy ktore beda przeszkadzac :] POZDRAWIAM ;]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 24 lip 2007, 16:48 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2005, 15:26
Posty: 328
Lokalizacja: sie biorą dzieci
trzeba wstawić zwężkę w pewien przewód,aby oszukać weste gate przez co podnieść ciśnienie doładowania

_________________
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 24 lip 2007, 18:25 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2005, 10:50
Posty: 289
Lokalizacja: Szczecin
lisiu ty to masz leb :idea:
Jak bede mial chwile to pobawie sie u siebie (mam nadzieje ze sie nic nie przegrzeje) :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 24 lip 2007, 18:39 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2005, 15:26
Posty: 328
Lokalizacja: sie biorą dzieci
nic nie nie przegrzeje, dajcie mi foto turbiny z podłączonymi wężykami to opisze dokładnie co i jak

tyczy sie to również 2.0T w benzynie

_________________
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 25 lip 2007, 9:47 
Offline
Poznaje 605
Poznaje 605
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 kwie 2007, 12:31
Posty: 101
Lokalizacja: Słupsk
jaka zwezke!? o co kaman ... moze ja zle wybebeszylem stara turbine i wsadzilem nowa ... :( ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 25 lip 2007, 10:55 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2005, 15:26
Posty: 328
Lokalizacja: sie biorą dzieci
kurcze bez zdjęcia ciężko mi to wytłumaczyć
przy turbinie masz taki cięki wężyk w którym już fabrycznie jest zwężka, wystarczy pokombinować z jej rozmiarem i już oszukujemy weste gate

_________________
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 11 paź 2007, 13:04 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym

Rejestracja: 17 cze 2007, 11:47
Posty: 287
Lokalizacja: my sie znamy?
Obrazek

Obrazek

oto zdjęcia turbiny LISIU :razz: to teraz powiedz co gdzie trzeba "zwezyc"

_________________
Peugeot 605 2.1 SRDT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 12 paź 2007, 10:22 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2005, 15:26
Posty: 328
Lokalizacja: sie biorą dzieci
nie chce cie zmartwić ale niestety nic z tego;/ widzę że dieslowksa turbina nie ma tego układu w którym reguluje się cisnienie;/
jak by ktoś miał fotkę turbawki od 2.0 T, tam powinno byc to na 99%

_________________
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 12 paź 2007, 12:00 
Offline
Wlasnie sie zarejestrowalem
Wlasnie sie zarejestrowalem
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2007, 12:03
Posty: 9
Lokalizacja: Malbork
w 2.0 turbo można zalożyć zawór MBC na Allegro można kupić za 75 zł . Montuje się na wężyku między elektrycznym zaworem sterującym turbo a wastegate . nim można wyregulować przy jakim ciśnieniu ma zadziałać wastegate . Ja mam zalożone coś takiego u siebie i jest :lol: . suszarka ciągnie od samego dołu i dopiero przy 0.7 bar zaczyna działać wastegate . Tylko najlepiej mieć założony tak jak ja wskażnik doładowania bo inaczej można narozrabiać . Po pierwszym założeni i rozkręceniu zaworka turbo pompowało ponad 1,0 bar . :evil:

http://www.allegro.pl/item254847831_man ... t_mbc.html

_________________
NO PUG NO FUN !!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 12 paź 2007, 17:37 
Offline
Mieszkaniec forum
Mieszkaniec forum

Rejestracja: 20 paź 2004, 10:08
Posty: 1446
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Model: Berlingo,Partner
Imię: Paweł
No kurde,ale mnie nabrałeś z tym robakiem !!!!! :lol:

_________________
yeti


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 12 paź 2007, 20:33 
Offline
Pomagam innym
Pomagam innym
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2005, 15:26
Posty: 328
Lokalizacja: sie biorą dzieci
pug405ref pisze:
w 2.0 turbo można zalożyć zawór MBC na Allegro można kupić za 75 zł . Montuje się na wężyku między elektrycznym zaworem sterującym turbo a wastegate . nim można wyregulować przy jakim ciśnieniu ma zadziałać wastegate . Ja mam zalożone coś takiego u siebie i jest :lol: . suszarka ciągnie od samego dołu i dopiero przy 0.7 bar zaczyna działać wastegate . Tylko najlepiej mieć założony tak jak ja wskażnik doładowania bo inaczej można narozrabiać . Po pierwszym założeni i rozkręceniu zaworka turbo pompowało ponad 1,0 bar . :evil:

http://www.allegro.pl/item254847831_man ... t_mbc.html



o to samo mi chodziło, tylko moje rozwiazanie jest tańsze- kupujesz dysze do migomatu za 1zł i też podwyższasz cisnienie :razz:

_________________
mam 654KM......szkoda ze podzielone na 3 auta


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group